Selecteer een pagina

Ja, hoe zet je dan in vredesnaam een stichting op? Want ik wil naar Moskou, maar hoe ga je daar dan komen? Mijn vader stapte direct op en zei: ‘We gaan zorgen dat je daar komt’.

Allereerst zoek je naar een notaris bij jou in de buurt en contact je hen of zij een stichting kunnen oprichten. Mijn notaris genaamd Verhoeks wilde dat. Op 23 september 2020, hadden wij een eerste, informatieve afspraak. Noch mijn vader, noch ik hadden nog nooit een stichting opgericht. Daarvoor was ik in mei 2020 al bij Yoni langs geweest die ook MS heeft en momenteel de behandeling ondergaat in Moskou. Wat enorm fijn was, is dat zij het onderste van de zweep al wist en mij enorm veel kon vertellen. Ook de website MamametMS is aanrader als je daarover het onderste van de kan wilt weten. Zij beschrijft het zo uitgebreid, dat ik dat niet ga doen. Daar haalde ik mijn informatie vandaan.

Wij kozen om zelf een stichting op te gaan richten, omdat vele crowndfunding webpagina’s vragen om transactiekosten. Dat houdt dan in, dat de donateurs extra betalen voor de transactiekosten. Dat kan hoog oplopen. Ik wil echt dat als mensen überhaupt doneren dat het echt voor mijn behandeling bedoeld is.

Een stichting oprichten kost ongeveer €650. Dat zijn de kosten voor de akte die wordt opgesteld, de uittreksel en de stichting melden bij de Kamer van Koophandel (KVK). Je hebt ook bestuursleden nodig, want ja een stichting kun je niet alleen runnen. Mijn vader heeft de stichting opgericht, want zelf mag jij dat niet doen. Het gaat namelijk om jou! De overige bestuursleden zijn zelf gekozen en zijn mijn schoonvader en vriendin geworden. Ze hebben namelijk ook liever dat het geen familieleden zijn, dat staat neutraler en professioneler. Met het uittreksel ga je dan naar de bank, volgende hindernis.

De bank is normaliter niet een easy dingetje. Door de vele fraude die er in het verleden is gepleegd met stichtingen, zijn banken nu niet zo happig op een stichting. Wij kozen voor de ING. Wij zitten met ons hele hebben en houden bij deze bank en waren benieuwd of dit ging lukken. Je gaat dan naar de bank om een zakelijke rekening te openen. Ze willen weten welke geldstromen er dan gaan plaatsvinden en wat de doelstelling van de stichting is.  Omdat beiden bestuursleden bij deze bank aangesloten zijn trokken ze de leden na. Er waren natuurlijk geen gekke dingen, want wij zijn gewoon nette Hollanders! Voilà het rekeningnummer was met 1 week geregeld!

Tegelijkertijd waren wij bezig met een logo en een webpagina oprichten. Ik wil de mensen die doneren graag laten zien, wat ik doe en hoe we dit doen. Ik haal enorm veel voldoening uit mensen helpen en de mensen wil ik graag iets teruggeven. Een kijkje in mijn leven. Met de billen bloot dus!

Mijn lieve vriendin Dorien maakt met haar bedrijf Studiobergwerk logo’s. Eenmeidmeteenmissie. Daarnaast werd onze website ontworpen door DylanIT. Deze twee kanjers hebben enorm hun best gedaan om het logo en de website echt te maken wat mij als persoon omschrijft. Duizendmaal dank nogmaals!

Nouja en dan even in een notendop, kun je live!

En hoe dat ging lees je in mijn volgende Blogs!

Liefs!