Selecteer een pagina

Ik loop wat achter in het bloggen, ook omdat ik echt tijd nodig had en veel rust nodig had,

Op 26 oktober kreeg ik mijn stamcellen terug en ben ik direct op 27 oktober de volgende dag de isolatie in gegaan.

Je koffers worden van je kamer gehaald, je mag je eigen kleding niet meer aan en krijgt steriele witte linnen pyjama aan. Je mag wel je eigen ondergoed aan. je wordt gewassen met steriele flessen. een grote fles voor mondspoeling en private parts en een klein chemisch flesje waarmee je je lichaam reinigt en geloof me die steriele doekjes zijn komt gewoon vuil uit je poriën, die doekjes bleven gewoon gelig. bizar wat er uit je poriën komt.

De dagen bestonden vooral uit om 06:00 uur kwamen ze temperatuur meten en je bloeddruk en dat 4 x per dag. Daarnaast de neklijn doorspuiten en bloedafnemer vanuit de neklijn en werden de eerste drie grote ondersteunende zakken infusen weer aangehangen. Prednison behoorde daar ook bij. Ik begon daar erg van te zweten. Ik heb heel veel gezweet. De dokter vertelde dat het erbij hoorde van de stamcellen, chemo en de prednison dus liep hier meer in een topje en depte het van me af. Ook hier kwam het dus uit je poriën vandaan. Rond 09:00 uur kwam dan het ontbijt, maar kreeg soms het ontbijt door de smaak,misselijkheid moeilijk weg. Ik heb natuurlijk ook die Coeliakie dus veel keus is er niet. ik mocht geen yoghurt meer en alleen nog babytoetjes dus die dagen waren wel even afzien. Knop op, verstand op nul en eten Ashley. Je lichaam heeft het nodig.

Om 10 uur komt de dokter langs die onderzoekt je dagelijks, je longen, bloeddruk, bespreekt de waardes en je klachten.

om 11 uur hebben ze een second breakfast met twee appels uit de magnetron en een homp draadjesvlees (dit eet ik zelf al 3 weken iedere dag, omdat er niks glutenvrij is). Met saus slokken we dat weer naar binnen en probeerde zo goed als kan die nutridrink als bijvoeding erbij te drinken, omdat ik bang was dat ik tekort ging komen en je echt heel heeeeel heel veel moet eten! Je lichaam heeft dat nodig dat velen eten, zodat je bloed harder gaat werken. En je imuumsysteem sterker wordt.

Dan om 13 uur krijg je weer een infuuscircus met allemaal vloeistoffen en de stamcelboost injectie. Die je stamcellen oppeppen. Je kamer wordt dagelijks gereinigd met steriele middelen. alles wordt afgenomen, je prullenbak wordt twee keer per dag geleegd.

De rest van de dag blijf je op je kamer en komen ze alleen in bepakking langs. De rest van de dag is dus aan jou. Ik probeer bij iedere maaltijd aan tafel te gaan zitten om toch wat beweging te krijgen. Ik loop rondjes door de kamer om wat aan beweging te komen. Maar rusten, je lichaam de rust geven is ook enorm belangrijk.

Ik kwam de isolatie dagen door, door wat korte afleveringen te kijken, luisterboek te kijken en korte tijdschriften te lezen. Je slaapt ook veel dus de dagen vliegen echt voorbij. Ik kon in het begin muziek en vele prikkels niet goed aan. tv of een serie kijken ging niet. Ik skypde veel met familie. Je gelooft het ook gewoon niet, maar je hebt het ook gewoon druk met alle medische mensen die langskomen en de dagen vliegen voorbij hier.

Vandaag isolatie 6!