Selecteer een pagina


Het allereerste blog schrijvend vanuit het vliegtuig. Op 28 februari 2021 gingen we live met allereerst de documentaire van mijn zusje Melanie. Deze docu werd uitgezonden op NH nieuws. De volgende dag gingen we live met de website. Maandag 1 maart hebben mijn zusje en vader vrij moeten nemen van hun werk, want de telefoon stond rood en rood gloeiend. De donaties stroomden binnen en de eerste dag hadden we al paar duizend euro.  Na een paar dagen al zaten wij op €30.000 euro! Ik was overprikkeld en in shock. Dit hadden wij namelijk zo niet zien aankomen! In Corona tijd verwacht je dit gewoon echt niet!De een na de ander stond op om acties te organiseren en kwamen met onwijs toffe ideeën. Het is bizar om te denken dat je dit voor iemand wilt doen! Deze mensen die eerst vage bekenden uit het dorp waren, ineens belangrijke mensen waren die met je mee strijden! Wauw!


Na een maand volop acties hadden wij de €40.000 al gepasseerd. Terwijl ik ondertussen mijn scriptie verder schreef werden er langs mij heen acties georganiseerd. In december hadden wij al de eerste intake voor het eicelinvriestraject.Dit verliep anders als normaal. Ik doe namelijk iets wat niet in Nederland wordt gedaan en doordat het niet in Nederland wordt gedaan. Krijg je het ook niet vergoed. Na veel informeer werk kwamen wij erachter dat de basisverzekering niet bij iedere verzekering gelijk is. Discrepantie.Bij de ene verzekering werden de eicellen wel vergoed en bij de ander niet!Toen wij hoorden dat onze verzekering VGZ (zorg vóór de zorg) het niet vergoedde zijn wij in beroep gegaan bij het SKGZ. Dit is een bemiddelaar waar je tegen in beroep kunt gaan. Met twee juristen achter ons, hebben wij al het bewijs verzameld wat we maar konden verzamelen. Na drie maanden kregen we bericht dat onze beroepszaak gewonnen hadden. Dit scheelde ons €7.000 waarmee wij in een klap het benodigde bedrag behaald hadden.


Ik heb mij in mei even afgesloten van alle crowndfundings acties omdat ik ook mijn Hbo verpleegkunde scriptie moest inleveren. Ik kon mij op dat moment alleen nog maar daarop focussen. Ik merkte ontzettend dat mijn cognitie werd aangetast. Kreeg zinnen niet meer goed op papier en vroeg mij vaak af waar ik nou in hemelsnaam mee bezig was. Na het inleveren van mijn scriptie op 17 juni begon ik de week erna met de intake voor de eerste eicelcyclus.Echo na echo om de dag naar het VUmc was iets wat enorm vermoeiend was. Toen de eerste punctie op 6 augustus plaatsvond hadden we 4 goede ingrevroren eicellen. Toen mijn schriftelijke scriptie eind juni werd goedgekeurd moest ik op 2 sept nog mondeling verdedigen. Toen ik dit volbracht had, was mijn opleiding behaald. Ik heb de hbo-verpleegkunde in de pocket. Vraag mij alsjeblieft niet hoe, want dit is echt in een waas voorbij gegaan. Ik heb een knop omgedraaid en dag en nacht zitten schrijven, controleren. Met heel veel hulp van lieve mensen zat er een soort van structuur en samenhang in. Dankbaar nog altijd voor hun hulp! Op 6 september startte ik met de tweede cyclus en een ander middel. Meriofert. Deze hormonen zouden mij meer kwalitatieve eicellen opleveren. Twee weken voor vertrek vond de tweede punctie plaats. Dit leverde totaal 15 goede eicellen op. Dolblij was ik met eindelijk een goede oogst.


Tussendoor regelde pap een extra reisverzekering die je nodig hebt voor de Ruslandverklaring, voor een bedrag van €30.000 euro verzekerd bent. Dit deden wij via OOM verzekeringen. De gewone zorgverzekeraar wil namelijk geen gewone verklaring geven met het bedrag erin. Het is wijs om dit al drie maanden eerder voor vertrek te doen.
Een maand voor vertrek kregen wij een betaalverzoek om het gewenste bedrag over te maken. Met zweet op je rug. Want ja je hebt nog nooit zo een groot bedrag naar een rekening over gemaakt. De nullen geteld en met ogen dicht op de verzendknop gedrukt! 
Het visum wat je moet regelen is ook een ding.Wij schakelden voor het visum een bureau genaamd Traveldocs in. Het is ook aan te raden om dit 6 weken van te voren te doen. Voor een Visum heb je recente pasfoto’s nodig, Ruslandverklaring en uitnodiging van het ziekenhuis. De mensen bij Traveldocs doen dit dagelijks en is voor hun een fluitje van een cent. We wilden ons een hoop stress besparen en vooral Den Haag ( de ambassade) vermijden. Wij hebben zakelijke, medische visums van een tijdsbestek van 90 dagen.  Dit bedrijf kan ik je echt aanraden wat betreft visums. De kosten van het regelen van deze visums zijn voor twee visums €248.


De vlucht zelf regelden wij via KLM met extra rolstoelondersteuning. De tickets zijn flexibel. Dit houd in dat de terugreis kosteloos om te boeken is, als ik eerder naar huis toe mag. Terug heb ik ook rolstoelondersteuning en worden we naar de gate gebracht.
Voor mijn coeliakie(glutenintolerantie) mocht ik 23 kg extra meenemen. Ik heb bij mijn arts een Engelse verklaring opgevraagd en deze heb je nodig tijdens het inchecken. Ik had een extra koffer vol met voeding en mijn medische paspoort twee keer uitgeprint en in die koffer gestopt.
De paar weken voor vertrek bestond slechts uit inpakken en alles nalopen wat we nodig hadden.

Ready to go!